TROGIR - 2800 godina povijesti i života u ovom "gradu-spomeniku" bili su uvijek u skladu, dajući svijetu prekrasnu sliku životne radosti i kulturnog napretka. To je bio i glavni osnov UNESCO-vom priznanju Trogiru u cijelosti kao spomeniku svjetske baštine. Posjetite Trogir i osjetite ljepotu antičkih spomenika, mističnih ulica te harmoniju boja i forme umjetničkih djela.

Smješten u području blage mediteranske klime, Trogir sa svojih 2700 sunčanih sati godišnje je jedan od najprivlačnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. U preko 100 bistroa i restorana u užem središtu Grada uživajte u dalmatinskim specijalitetima pripremljenim na tradicionalan način ili odaberite dobar riblji restoran kojih ima u izobilju. Prošetajte kroz uske uličice Trogira dok traje Trogirsko Ljeto i uživajte u folklornim plesovima i koncertima na otvorenom.


Posjetite poznate trogirske spomenike kulture: Katedralu Sv. Lovre, Radovanov Portal, Kulu Kamerlengo, Samostan Sv. Dominika, Crkvu Sv. Barbare, "Kairosa" - originalni reljef grčkog Boga Sretnog trenutka koji se čuva u samostanu Sv. Nikole, palaču Ćipiko ...